وبسایت شخصی محمـود نـورانــی

وبسایت شخصی محمـود نـورانــی

ژئـــوپلیتیـک بـرای صلـح ابنـــاء بشــر
وبسایت شخصی محمـود نـورانــی

** معرفی کتاب **

کتاب «علل پیدایش و بقای کشور ایران»
اثر دکتر «محمدرضا حافظ نیا»و«ابوالفضل کاوندی کاتب»
تهران: انتشارات سمت
چاپ: ۱۳۹۶

کشورها، برجسته‌ترین تقسیم‌بندی سیاسی ـ جغرافیایی مستقل جهان کنونی هستند و همچنان از مهم‌ترین بازیگران نظام بین‌المللی به شمار می‌روند. اینکه چه عامل و یا عواملی زمینه پیدایش کشورها و همچنین ماندگاری آن‌ها را فراهم می‌سازد، از موضوعات مورد مطالعه جغرافیای سیاسی است که از آن با نام علت وجودی و علت بقا یاد می‌شود. عوامل پیدایش و بقای کشور بر یکپارچگی ملی و ساخت هویتی مستقل تأثیرگذارند و تبدیل به شالوده‌های هویت ملی کشورها می‌شوند.
ایران امروز نیز بخشی از جغرافیا، فرهنگ، تاریخ دیرپا و مردمان ساکن فلات ایران در نقشه سیاسی جهان است. بارزترین ویژگی کشور ایران، گوناگونی در پدیده‌های طبیعی، انسانی و سرگذشت پرتلاطم تاریخی است. آنچه سبب شده است تا نام یگانة ایران همگام با این گوناگونی شکل گیرد پرسش نوشتار پیش روست.
فصل های سه گانه این کتاب عبارت اند از:
🔸 فصل اول: تعریف‌ها و مباحث نظری
🔸 فصل دوم: نیروهای زیربنایی علت وجودی و بقای ایران
🔸 فصل سوم: نیروهای روبنایی علّت وجودی و بقای ایران
در بخشی از آغاز این اثر می خوانیم: «ایران کشوری تاریخی است که از مدنیت و شکل گیری حکومت در آن سده ها می گذرد، بارزترین ویژگی جغرافیایی ایران تنوع پدیده های طبیعی و انسانی است. تاریخ ایران نیز زیر نفوذ جغرافیا ، میزبان رخدادهای شگرفی بوده است. آنچه امروز ایران نامیده می شود بخشی از جغرافیای فلات ایران و تاریخ مردمان ساکن در آن جاست . جایگاه ایران در جنوب غرب غرب آسیا و در همسایگی تمدن های کهن ، میان رودان، مصر، یونان، توران، چین و هنر و مرکزیت جهان مسکون در دوران باستان از این سرزمین به گفته زرین کوب گذرگاه حوادثی ساخته است که از تاریخ آن سی سده می گذرد . در این فاصله ، ایران شاهد پیروزی ها و شکست ها، شادی ها و غم ها، حوادث طبیعی، ویرانی و آبادانی، جنگ ها و حتی دست اندازی بیگانگان به خاک خود بوده است. پرسش ازسر آمیختگی پیدایش ایران با تنوع هویتی آن ، به موضوع کنونی نوشتار حاضر است.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان

۹ مطلب در خرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

پایگاههای نظامی آمریکا در کشورها

| دوشنبه, ۲۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۴۰ ب.ظ

به گزارش وزارت دفاع آمریکا که در سال ۲۰۰۷ منتشر شده‌است: آمریکا در ۳۹ کشور پایگاه بزرگ نظامی و در ۱۴۰ کشور ایستگاههای نظامی دارد. آمریکا به استثنای خاک خود در پنج قاره جهان جمعاً ۸۵۰ پایگاه نظامی دارد. این کشور درخاک خود نیز بطور رسمی ۵۳۰۰ پایگاه نظامی دارد. برابر گزارش مرکز پژوهش‌های بین‌المللی کندی، آمریکا در حال حاضر ۷۰۰ تا ۸۰۰ پایگاه زمینی، دریایی، هوایی و جاسوسی در خارج از آمریکا دارد. بطور مشخص ۷۳۷ پایگاه در ۱۳۰ کشور خارجی قرار دارند که تعدادی از آنها اردوگاه‌های موقت هستند. تعداد مراکز و پادگانهای ارتش آمریکا در خاک آن کشور به ۶۰۰۰ می‌رسد. آمریکا در ۱۵۱ کشور عضو سازمان ملل متحد پایگاه نظامی و ایستگاه نظامی دارد. ایالات متحده همچنین در آلمان ۲۷۰، در ایتالیا ۸۳، در ژاپن ۱۲۴، در کره جنوبی ۷۸ پایگاه کوچک و بزرگ دارد.

برای نمایش بهتر عکس، لطفاً برروی آن کلیک نمایید.



  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۵ خرداد ۹۴ ، ۱۲:۴۰

آمریکا و انگلیس که تلاش های خود برای کسب میزبانی جام جهانی فوتبال را شکست خورده می بینند، با طراحی جنجال های اخیر، اقدامات خود را بر لغو میزبانی روسیه متمرکز کرده اند.

 به نقل از گلوبال ریسرچ، آمریکا و همپیمانان اروپایی اش به ویژه انگلیس وقتی نتوانستند میزبانی جام جهانی فوتبال در سال های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ را به دست آورند، فشارهای خود را برای لغو میزبانی روسیه در بازی های سال ۲۰۱۸ بر «جوزف سیس بلاتر» رییس فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) وارد آوردند و زمانی که از بلاتر هم ناامید شدند، تلاش کردند اهداف خود را در قالب یک «بازی ژئوپلوتیک در زمین فیفا» به انجام رسانده و او را مجبور به استعفا نمایند.

گلوبال ریسرچ در یک گزارش تحلیلی به واکاوی علل و عوامل پیدا و پنهان در رخ دادهای اخیر در فیفا پرداخته و نوشته است: تردیدی نیست که فساد در فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) در دهه های گذشته نیز وجود داشته است. سال هاست رشوه و معاملات پشت پرده در این نهاد متولی پربیننده ترین ورزش دنیا وجود داشته، اما چرا آمریکا به تازگی از لزوم تحقیقات درباره فساد بزرگ در فیفا سخن گفته و موجب شده تا تحولات ویژه ای در فدراسیون ایجاد شود؟

واقعیت آن است که بر اساس شواهد و قرائن بیشمار، فساد و دستگیری های اخیر با مسائل ژئوپلتیک در ارتباط بوده است. در حال حاضر فیفا به جبهه جدیدی برای جنگ آمریکا و متحدانش با کشورهایی مانند روسیه بدل شده است. نبردها در عرصه انرژی و پول اکنون رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته و در قالب جدید مبارزه در پوشش فیفا علنی شده است. پر واضح است که «جوزف بلاتر» نیز قربانی بازی ژئوپلوتیک آمریکا و انگلیس در زمین فیفا محسوب می شود.

سیاستمداران و علاقه مندان به فوتبال به یاد دارند در سال ۲۰۰۵ بلاتر در بازی شطرنج ژئوپلوتیک آمریکا قرار نگرفت؛ به گونه ای که فیفا درخواست وزارت امورخارجه آمریکا درباره ممانعت از شرکت ایران در جام جهانی سال ۲۰۰۶ را نپذیرفت. نمونه ای دیگر از این دست، رد تقاضای آمریکا از فدراسیون برای عدم پذیرش فلسیطن است.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۲۰ خرداد ۹۴ ، ۰۹:۰۰

نتایج شمارش آرای انتخابات پارلمانی ترکیه نشان می دهد حزب حاکم عدالت و توسعه با وجود به دست آوردن اکثریت نسبی در انتخابات، اکثریت قاطع خود را از دست داده و ناچار به تشکیل دولت ائتلافی خواهد بود.به گزارش مهر و تابناک ، شبکه خبری TRT اعلام کرد تاکنون ۹۹.۴ درصد کل آراء شمارش شده است. ممنوعیت انتشار رسمی نتایج اولیه همچنان برقرار است.

با این حال رسانه های نزدیک به دولت و مخالف نتایج متفاوتی را بر اساس آرای شمارش شده اعلام می کنند. خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه اعلام داشته است نتایج آراء شمارش شده نشان می دهد که حزب حاکم عدالت و توسعه توانسته ۴۰.۹ درصد، حزب جمهوری خلق۲۵.۲ درصد، حزب حرکت ملی ۱۶.۴ درصد و حزب دموکراتیک خلق ها ۱۲.۸ درصدآرای شمارش شده را به خود اختصاص دهند. در همین حال ۴.۵ درصد آرا نیز به احزاب و نامزدهای دیگر تعلق یافته است

 

برای مشاهده و تحلیل کامل آماری و جغرافیایی

انتخابات پارلمانی ترکیه کلیک نمایید.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۸ خرداد ۹۴ ، ۰۹:۲۵

چرا آمریکا باید در خاورمیانه فعال بماند

| شنبه, ۱۶ خرداد ۱۳۹۴، ۱۱:۲۲ ق.ظ

در نیمه دهه 1990 میلادی یک نمایشنامه نویس معروف سوری در «ما محکوم به امید هستیم» به اندوه زندگی تحت فرمان یک دیکتاتور عرب پرداخت. نزدیک به  سال بعد حتی همان امید هم از بین رفته است.

به نقل از اکونومیست، نظم خاورمیانه ای که توسط آمریکا تحمیل شد، سقوط کرده است. جنگ های داخلی در حال نابود کردن سوریه، عراق و لیبی هستند. نیروهای سیاه پوش داعش یک خلافت به راه انداخته اند. عربستان در رقابت با ایران برای افزایش نفوذ منطقه ای، جت های خود را به سراغ نیروهای شیعی در یمن فرستاده است. احتمالا تا یک نسل دیگر، صلح به خاورمیانه بازنمی گردد

برای مطالعه فایل لطفاً دانلـود فرمایید.


  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۶ خرداد ۹۴ ، ۱۱:۲۲

یا صاحب الزمان

| سه شنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۴، ۰۲:۴۶ ب.ظ

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۲ خرداد ۹۴ ، ۱۴:۴۶

شبیه سازی تاسیسات هسته ای ایران درجنگل های تنسی

| سه شنبه, ۱۲ خرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۰۶ ق.ظ

هر چند که دور جدید مذاکرات هسته ­ای ایران درآستانه آغاز شدن است اما با این وجود آزمایشگاه­ های اتمی آمریکا در حال بررسی این نکته هستند که چگونه می ­توانند با وجود فعال بودن تاسیسات هسته ­ای ایران جلوی پیشرفت هسته­ ای این کشور را بگیرند. البته مقامات آمریکایی مدعی هستند که هدف آنها از این کار فاصله انداختن میان ایران و توانایی ساخت بمب از سوی تهران است.

                                                                          جهت مطالعه به ادامه مطلب رجوع نمایید.

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۱۲ خرداد ۹۴ ، ۱۰:۰۶
 

 

 

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۰۹ خرداد ۹۴ ، ۱۱:۱۲


برای پاسخ به این سوال باید ابعاد میدانی جنگ در چند هفته گذشته در سوریه و عراق را بررسی کرد. گروه تروریستی داعش پس از شکست سنگین در جبهه شمال سوریه برای تصرف شهر کردنشین کوبانی و پس از عقب نشینی از شهر استراتژیک تکریت، پیش بینی  می شد قدرتش رو به افول است.


برای مطالعه و مشاهده فایل لطفاً کلیک فرمایید.


  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۰۶ خرداد ۹۴ ، ۱۱:۱۶

ویژه‌نامه "تحول در نظم جهانی"

| سه شنبه, ۵ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۱۶ ب.ظ

۶۲ کودتای آمریکایی در جهان + جدول و جزئیات

نگاهی به تاریخ اقدامات آمریکا در کشورهای مختلف در طول ۱۰۰ سال گذشته نشان می‌دهد این کشور به طور مستقیم و یا غیرمستقیم در بیش از ۵۰ کودتا نقش داشته و در تعداد دیگری از این کودتاها نیز ناکام مانده است.

اندکی پس از کودتای سال 2004 آمریکا در هائیتی، «آیرا کورزبان» وکیل «ژان برتراند آریستاید» رئیس‌جمهور این کشور در میامی آمریکا طی سخنرانی خود یک سؤال و جواب جالب را مطرح کرد: "چرا تا کنون در واشنگتن کودتا شکل نگرفته است؟ چون در واشنگتن «سفارت آمریکا» وجود ندارد."

اقتدار و قدرت بین المللی تنها با تبلیغات رسانه ای ممکن نمی‌شود. آمریکا از همان ابتدای شکل گیری و بعد از نجات پیدا کردن از جنگ‌های داخلی بین انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها و زمانی که توانست به عنوان کشور مستقل ایالات متحده، نام خود را در تاریخ ثبت کند، همواره یک هدف را دنبال کرده و به شدت بر روی آن حساس است: "قدرت اول بودن در کل دنیا.

برای مشاهده فایل تحلیلی و جدول تاریخچه کودتاهای آمریکایی لطفاً کلیک نمایید.


جدول تاریخچه              فایل تحلیلی